top of page

Bröstförminskning

Bröstförminskning

Bröstminskning kan förbättra bröstformen, storleken och profilen för ökad komfort och självkänsla.

 

Ett av de vanligaste ingreppen vi gör här på Molding är bröstförminskning och dessa patienter är ofta de mest tacksamma och lyckliga. Kvinnor kan lida i åratal av den belastning som en stor tung byst kan ge på rygg och nacke. De lider ofta av utslag i bröstvecken, att bh-banden skär in i huden över skuldrorna, att de har svårigheter att träna och de kan även ha huvudvärk. Allt orsakat av bröstens tyngd.

Plastikkirurgerna på Molding är experter på att omforma bröstet genom en mängd olika ingrepp vart och ett anpassade till patienten specifika situation. Ärren är i allmänheten väl accepterade och bleknar med tiden, och kvinnor upplever att deras livskvalitet ökar när de kan njuta av smärtfria dagar. Boka en konsultation idag och ta reda på om denna livsförändrande operation är rätt för dig.

Bröstförminskning handlar om att avlägsna eller minska de besvär som tunga bröst kan leda till. Vid oepration försöker man forma en vacker byst, som passar med kvinnans kropp och operation inbegriper också ett bröstlyft.

För att uppnå detta krävs kunskaå och estetisk skicklighet hos en specialist i plastikkirurgi, medlem i Svensk PLastikkirurgisk förening och Svenska Förening för Estetiks PLastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den bröstform som är bäst passar dina behov och önskemål.

Plastikkirurg Dr. Thomas Jonsson använder de mest moderna teknikerna vid bröstförminskning för att du ska uppnå den välformarede profil du alltid önstad dig.

Varför du ska välja oss

BRÖSTFÖRMINSKNING

HOS MOLDING

Konsultation & planering

Du bokar en tid för konsultation och före ditt besök bör du ha funderat på dina önsemål och förväntningar inför din bröstförminskning. Vid konsultationen går vi grundligt igenom operationen och dina önskemål och förväntningar.

Innan operationen går du och din kirurg igenom vilken storlek dun önskar på brösten, det är dock svårt attt garantera en viss BH-storlek då kupstorlek bland annat beror på bröstkorgens omfång.

MOLDING PLASTIKKLINIK

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

Vår klinik finns i centrala Uppsala, endast 60 min från Stockholm.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

Stegen vid operation

1. BOKA OPERATION

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

2. FÖRBEREDELSER

Framförhållning

  • Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet.

  • Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål.

  • Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

3. OPERATIONSDAGEN

På plats

En bröstförminskning tar ca 1,5 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

4. UPPFÖLJNING

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.

Bra att veta

INFORMATION OM BRÖST-FÖRMINSKNING

Risker vid bröstförminskning

Här hittar du information om riskerna vid en bröstförminskningsoperation.

Bröstförminskning          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page