top of page

Bröstlyft

Bröstlyft

Bröstlyft kan lyfta och omforma dina bröst så de ser mer ungdomliga ut.

 

Efter en graviditet, eller t.ex. viktnedgång kan brösten hänga. Syftet med ett bröstlyft är att strama upp huden, lyfta brösten och därmed ge brösten ett spänstigare utseende. Om man dessutom vill ha större och fylligare bröst kan bröstlyft kombineras med bröstimplantat eller fettransplantation. Vid ett bröstlyft kommer bröstvårtan att flyttas upp till en högre punkt och man kan då också minska vårtgårdens storlek.

Bröstlyft är det näst mest populära ingreppet inom estetisk bröstkirurgi. Om man är nöjd med storleken på sina bröst men önskar de var mindre slappa och hängiga t.ex. efter amning kan det vara lämpligt med ett bröstlyft. Man flyttar då bröstvårtans placering till en punkt högre upp och stramar upp och avlägsnar den överflödiga huden under bröstet. Om hänget inte är så uttalat kan det räcka med att avlägsna hud runt vårtgården vilket då ger ett mindre ärr. Om man upplever att brösten saknar volym, samtidigt som de känns hängiga, kombineras bröstlyft ofta med bröstförstoring. 

Bröstlyft handlar om att hjälpa dig bli nöjdare med dina bröst och dig själv. För att uppnå detta krävs kunskap och estetisk skicklighet hos en specialist i plastikkirurg, medlem i Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetiks Plastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den bröstform som bäst passar dina behov och önskemål.

Plastikkirurg dr. Thomas Jonsson (länk till min profil) använder de mest moderna teknikerna vid bröstlyft för att du ska uppnå den välformade profil du alltid önskat dig.

Varför du ska välja oss

BRÖSTLYFT HOS MOLDING

Konsultation & planering

Vi lägger stor omsorg på att tillsammans med dig komma fram till den perfekta typen och storleken på eventuella bröstimplantat och utifrån det utforma en kirurgisk plan för ditt bröstlyft. Ett bröstlyft kan även kombineras med en fettransplantation om man föredrar det framför silikonimplantat.

Givetvis är det en fördel att din kirurg har stor erfarenhet av bröstkirurgi. Vi på Molding har lång erfarenhet av att bedöma, planera och utföra denna typ av operationer vilket gör att vi kan ge bra och korrekt information om vad just du kan förvänta dig för resultat. Genom att kombinera dina personliga mål och unika anatomi med vår erfarenhet hjälper vi dig välja det bästa alternativet för ditt bröstlyft för att tillgodose dina behov. Erfarna bröstkirurger förstår att ju mer förberedd du är, desto mer förutsägbart blir resultatet. Var ärlig mot din kirurg om dina förväntningar och vad det är som du vill uppnå. Inför konsultationen.

MOLDING PLASTIKKLINIK

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

  • ​Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

Ett bröstlyft tar ca 1,5 timme och att göra förstoringen ytterligare ca 1 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.

1. BOKA OPERATION

2. FÖRBEREDELSER

3. OPERATIONSDAGEN

4. UPPFÖLJNING

Stegen vid operation

Bra att veta

INFORMATION OM BRÖSTLYFT

Risker vid bröstlyft

Här hittar du information om riskerna vid en bröstlyftsoperation.

Varianter på bröstlyft

Läs om dem olika bröstlyftsoperationer som finns.

Bröstförstoring med lyft

 Bröstlyft i kombination med bröstförstoring kan förbättra bröstens form, öka volymen och återskapa spänsten.

Bröstförstoring          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page