top of page

Bukplastik

BUKPLASTIK

OPERATION

Bukplastik är ett utmärkt sätt för att ta bort envisa hud- och fettöverskott och återställa en slankare figur.

 

Ofta kan faktorer som graviditeter, stor viktökning eller viktminskning och ärftliga orsaker bidra till lös, hängande hud, fettansamlingar och sträckmärken i bukregionen. Detta kan kvarstå trots god kost och motion och kan göra att magen upplevs oproportionerligt med resten av kroppen. En bukplastik kan återställa intrycket av en fastare, plattare mage.

 • En stor bukplastik, är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att man tar bort överflödigt fett och lös hud från området nedom naveln och sträcker ut huden ovanför naveln, och även stramar upp bukväggens muskulatur.

 • En liten bukplastik innebär att man tar bort överflödigt fett och lös hud nedom naveln och inte rör området ovanför naveln.

Bukplastiken kan utföras ensamt, men utförs ofta i kombination med fettsugning för att ytterligare förbättra resultatet och kroppens konturer. Individer som överväger en bukplastik bör vara friska, relativt i god form och inte planera nya graviditeter, eftersom det kan göra att bukmuskulaturen åter igen blir slapp.

Oavsett din motivation för att få en bukplastik, kommer vår plastikkirurg att lyssna på dina bekymmer och hjälpa dig att välja den kombination av ingrepp som uppnår optimala resultat. Våra plastikkirurger har blick för estetiska detaljer samt den kirurgiska skicklighet som krävs för att anpassa sina ingrepp utifrån varje enskild patient, vilket ger dig de resultat som bäst passar för din kropp.

Patienter kommer till oss eftersom de vet att de blir väl omhändertagna och får en kvalificerad plastikkirurg som är väl insatt i de senaste teknikerna för estetisk kirurgi. När du genomgår en bukplastik, lägger vi omsorg om att förbättra formen totalt och kompletterar med anatomiskt tillpassad fettsugning där så behövs.

Varför du ska välja oss

BUKPLASTIK HOS MOLDING

Konsultation & planering

Under din bukplastik konsultation kommer vi diskuter:

 • Dina kirurgiska mål

 • Medicinska tillstånd, läkemedelsallergier och medicinska behandlingar Nuvarande mediciner, vitaminer, växtbaserade kosttillskott, alkohol, tobak och droganvändning

 • Tidigare operationer

Din plastikkirurg kommer också att:

 • Utvärdera din allmänna hälsotillstånd och eventuella befintliga hälsotillstånd eller riskfaktorer

 • Ta foton

 • Diskutera dina alternativ

 • Rekommendera en behandlingplan

 • Diskutera troliga resultat av en bukplastik och eventuella risker eller potentiell komplikation.

Det är mycket viktigt att förstå alla aspekter av din bukplastik. Det är naturligt att känna en viss oro, oavsett om det är spänning för ditt förväntade nya utseende eller lite preoperativ stress. Var inte blyg när du diskuterar dessa känslor med din plastikkirurg.

MOLDING PLASTIKKLINIK

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

 • ​Sluta röka.

 • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

 • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

 • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

 • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

 • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

En bukplastik tar ca 2 timmar. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning för observation och återhämtning. Du får en maggördel på kliniken som du ska bära dygnet runt i cirka en månad efter din bukplastik. Därefter ska maggördeln bäras dagtid i ytterligare en månad (du får gördel på kliniken, vill du ha fler så kan du köpa det på kliniken till förmånligt pris). Magen kommer att vara svullen och öm och vi tillhandahåller smärtstillande, men läkningen går snabbare om du återgår till ditt normala liv så fort som möjligt efter hemkomsten. Räkna med att vara sjukskriven 1–4 veckor efter operationen beroende på vilken typ av arbete du har. Under de första veckorna bör du dock undvika tunga lyft och hård träning. Om det skulle hända något när du kommit hem som oroar dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

Du kommer tillbaka till oss på Molding efter två veckor efter din bukplastik för kontroll och eventuell suturborttagning. Svullnaden och ärren kan vara väl synliga i flera månader, men det är helt normalt och lägger sig med tiden. Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en utvärdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.

1. BOKA OPERATION

2. FÖRBEREDELSER

3. OPERATIONSDAGEN

4. UPPFÖLJNING

Stegen vid operation

Bra att veta

INFORMATION OM NÄSPLASTIK

Typer av bukplastik

Läs mer om de olika typer av bukplastik som finns och hur dessa går till.

Risker vid bukplastik

Här hittar du information om riskerna vid en näsplastik operation.

Vad är rektusdiastas

Information om delade magmuskler. 

Bukplastik          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page