top of page

Rumpförstoring:

Fettransplantation

Processen vid fettransplantation till rumpan

RUMPFÖRSTORING

Steg 1: Fettsugning

 

Din plastikkirurg börjar ingreppet med fettsugning för att skörda ditt fett. Överskott av fett avlägsnas från valda områden t.ex., ryggen, flanken, buken, låren och höfterna. Det mesta kroppsfettet ligger ovanpå muskelvävnaden, precis under huden. Fettsugning fungerar genom att kirurgiskt avlägsna överskott av fett med en suganordning, vilket resulterar i förbättrade konturer i det önskade området.

 

Beroende på vilka områden som skall fettsugas kommer din kirurg att göra korta snitt (0,5cm) i ett naturliga veck för att dölja ärren så bra som möjligt. Man för in ett smalt rör med trubbig spets och små hål längst fram vilket kallas kanyl. Med hjälp av rörelser framåt och bakåt skapas små tunnlar i fettlagret, vilket tar bort fettcellerna med ett lätt sug. Tunnlarna kommer att sluta sig under de närmaste veckorna, vilket resulterar i nya konturer i de specifika behandlingsområdena.

Steg 2: Fettransplantation

 

Med hjälp av en rörelse framåt och bakåt tillsätts fett långsamt i de planerade områdena tills den önskade volymen och formen uppnås. Snitten försluts med suturer som försvinner av sig själv, tejpas och slutligen appliceras absorberande förband om det skulle läcka lite vätska närmaste dygnet.

Steg 3: Efter operation

 

Fettransplantation genomförs som dagkirurgi och du kan åka hem samma dag, vanligtvis inom två till fyra timmar efter operationen. Du kommer bära ett kompressionsplagg i 3 veckor för att ge stöd, minimera svullnad och hjälpa huden att anpassa sig till de nya konturerna. Vanligen har man lite värk i muskeln 2-3 dagar för vilket du får utskrivet smärtstillande tabletter. Det är en bra idé att ta det lugnt ett tag innan du återupptar dina dagliga aktiviteter. Full träning kan påbörjas tidigast efter 8 veckor. Smärta och blåmärken efter ingreppet är normalt och försvinner vanligtvis inom ett par veckor. Svullnad kan också förekomma och bör avta inom några månader. Var noga med att följa din plastikkirurgs återhämtningsplan, inklusive begränsningar för sittande och att inte sova på rygg under en tid, för att undvika komplikationer och ge din kropp tid att läka.

Välkommen till Molding Plastikkirurgi, Kliniken som sätter dig i fokus med specialister som värderar trygghet, omtanke och säkerhet först!

Rumpförstoring hos Molding

MOLDING PLASTIKKLINIK

bottom of page