top of page

Gynekomasti

Gynekomasti

När en pojke/man utvecklar bröstkörtelvävnad i sina bröst kallas detta för gynekomasti.

 

Överskottsvävnad i det manliga bröstet kan vara en källa till stor ångest och förlägenhet. Vi på Molding kan eliminera detta överskott av hud och körtlar, ofta genom väl dolda snitt. Vi utför operationen på både ungdomar och vuxna, skulpterar och minskar vävnaderna tills de är plana och maskulina. Patienter upplever ökat självförtroende och en förnyad känsla av själv efter att ha befria sig från vad som ofta kan vara ett verkligt ångestdrivande tillstånd. För att uppnå detta krävs kunskap och estetisk skicklighet hos
en specialist i plastikkirurg, medlem i Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetiks Plastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den bröstform och storlek som bäst passar dina behov och önskemål.

Bröstlyft handlar om att hjälpa dig bli nöjdare med dina bröst och dig själv. För att uppnå detta krävs kunskap och estetisk skicklighet hos en specialist i plastikkirurg, medlem i Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetiks Plastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den bröstform som bäst passar dina behov och önskemål.

Plastikkirurg dr. Thomas Jonsson (länk till min profil) använder de mest moderna teknikerna vid bröstlyft för att du ska uppnå den välformade profil du alltid önskat dig.

Varför du ska välja oss

BEHANDLING AV GYNEKOMASTI

Konsultation & planering

Under en första konsultation kommer din kirurg att utvärdera storleken och formen på dina bröst, diskutera behandlingsalternativ och planera förfarandet. Minskningstekniker varierar beroende på din specifika anatomi, mängden vävnad som ska tas bort och andra faktorer som överflödigt hud. Behandlingsalternativ för gynekomasti inkluderar kirurgiskt avlägsnande, även känt som kirurgisk resektion eller skärning av körtelvävnad och / eller hud, fettsugning eller en kombination av de två teknikerna.

 

Om din kirurg väljer kirurgisk resektion kommer den typ av snitt som används beroende på ditt specifika tillstånd. Kirurgiska tillvägagångssätt för resektion inkluderar det periareolära snittet, munkets snitt eller hiss och ankarinsnittet.

Gynekomasti kan orsaka emotionellt lidande och många män avstår från vissa aktiviteter för att dölja sitt tillstånd. Gynekomastiakirurgi är ett effektivt och hållbart sätt att minska bröststorleken och förbättra bröstkonturerna.

MOLDING PLASTIKKLINIK

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

  • ​Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

Ett bröstlyft tar ca 1,5 timme och att göra förstoringen ytterligare ca 1 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.

1. BOKA OPERATION

2. FÖRBEREDELSER

3. OPERATIONSDAGEN

4. UPPFÖLJNING

Stegen vid operation

Behandling av gynekomasti

Här hittar du information om behandlingar kring gynekomasti

Vanligaste orsaker till gynekomasti

Läs om dem vanligaste anledningar till manlig gynekomasti.

Bra att veta

INFORMATION OM GYNEKOMASTI

Gynekomasti          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page