top of page

Näsplastik

Näsplastik

OPERATION

Näsplastik är en av våra vanligaste operationer.

 

En näsplastik gör det möjligt för en individ att få en bättre ansiktsharmonin och förbättra proportionerna på näsan. Näsplastik kan dessutom hjälpa till att korrigera näsasymmetri och bidra till att en person kan njuta av ett balanserat och naturligt utseende i ansiktet.

Målet med näsplastik är att omforma näsan och se till att näsan komplementerar ansiktet, ögonen, kinderna och hakan. I slutändan hjälper näsplastiken individen att förbättra balansen i ansiktsdragen, vilket leder till ökat självförtroende. För att skapa en näsa som matchar ansiktet kommer Dr. Athlin att utvärdera patientens benstruktur, läppar och haka. Var och en av dessa ansiktsdrag måste vara i balans med näsan för att skapa en välbalanserad ansiktsestetik.

Ögonen bör vara fokuspunkten i allas ansikte. Därför är Dr. Athlins mål att uppnå detta för sina näsplastikpatienter. När någon tittar på dig efter operationen och deras fokus naturligt går mot dina ögon är det resultatet av en framgångsrik näsplastik.

De bästa näsplastikerna varierar beroende på individen, men Dr. Athlins strategi för näsplastik förblir alltid densamma. Han tar reda på så mycket som möjligt om sin patient och anpassar sedan näsplastiken för att tillgodose en patients behandlingsmål. Dr. Athlin utför sedan en naturlig näsplastik, följer patientens återhämtning och samarbetar med personen för att få det bästa resultatet.

Plastikkirurg Joakim Athlin är Moldings näsplastikkirurgiska expert och patienter från hela Sverige söker sig till honom för hjälp. Han förstår att varje person har ett unikt ansikte och har en helhetssyn på näsplastiker.

Dr. Joakim Athlin ger varje patient en anpassad behandlingsplan. Han hjälper individen att optimera näsans utseende och ser till att näsan kompletterar ansiktsdragen. På så sätt kan en patient åtnjuta fördelarna med en näsplastik som förbättrar hans eller hennes kosmetiska utseende och ofta även näsans funktion.

Varför du ska välja oss

NÄSPLASTIK HOS MOLDING

Konsultationen

En konsultation med plastikkirurg Joakim Athlin är en personlig och unik upplevelse. Patienten får förklara exakt vad kring näsan som han eller hon skulle vilja förbättra, hur länge han eller hon har haft dessa bekymmer och vad hans eller hennes förväntningar är på ingreppet. Joakim Athlin använder den tid som behövs för att lyssna och lära känna sina patienten så att han kan förstå dennes kosmetiska och funktionella mål.

Vid konsultation inför en näsplastik kommer Dr. Joakim Athlin att överväga och analysera olika variabler som har betydelse vid näsplastikkirurgi, inklusive:

 • Ålder och etnicitet

 • Hudtjocklek

 • Ansiktet och näsans profil utseende framifrån

 • Nästippen och näsbasen

 • Förhållandet mellan näsa och läppar, kinder, haka, panna och ögonbryn

 •  Ev. tidiagre trauma mot näsan

 • Hela övre andningssystemet inklusive septum

MOLDING PLASTIKKLINIK

Bra att veta

INFORMATION OM NÄSPLASTIK

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

 • ​Sluta röka.

 • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

 • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

 • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

 • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

 • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

En näsplastik tar ca 2 timmar. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvakningsavdelning och piggna till under ytterligare 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 10 dagar för borttagnings av tejpen. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.

1. BOKA OPERATION

2. FÖRBEREDELSER

3. OPERATIONSDAGEN

4. UPPFÖLJNING

Stegen vid operation

Dr. Athlin har djupgående kunskap om ansiktsharmoni och ger sina patienter den bästa möjliga planen för näsplastik. Dessutom kommer Dr. Athlin att ta fotografier av patientens ansikte och granska ansiktet från alla vinklar. Utifrån bilderna kan han förändra näsans utseende på en skärm och använder bilderna för att belysa det förväntade resultatet av en näsplastik. Dr. Joakim Athlin hjälper patienterna att förstå alla deras kosmetiska alternativ. Han utbildar patienterna om de bakomliggande orsakerna till deras kosmetiska klagomål, tillsammans med hur varje behandlingsalternativ kommer att hantera dessa problem.

“Jag anpassar alltid operationen utifrån patientens mål men i slutändan kan jag inte och kommer inte att utföra ett ingrepp som äventyrar naturlig skönhet och funktion!”
-Dr. Joakim Athlin

Behandlingsplan

Dr. Joakim Athlin

Vad händer under en näsplastik?

Här kan du läsa om processen om hur en näsplastik operation går till.

Risker vid näsplastik

Här hittar du information om riskerna vid en näsplastik operation.

Näsplastik          Varför oss          Konsultation          Behandlingsplan          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt        Bra att veta          Priser

bottom of page