top of page

Näsplastik:

Operation

Vad händer under en näsplastik operation

Steg 1: Incision

 

Det finns två områden som snittet kan läggas i.

  1. Vid en sluten näsplastik läggs bågformade snitt dolt inne i näsan och denna teknik lämpar sig bäst vid tillfällen när man t.ex. vill göra förändringar utmed näsryggen.

  2. Vid en öppen näsplastik läggs även snitt utmed columella (nedre hudkanten på nässkiljeväggen). Detta ger god tillgång till de stora broskstrukturerna som man vill nå vid mer omfattande ingrepp på näsan.

Steg 2: Omformning

 

Detta är den centrala delen som avgör hur näsans form skall bli. Om näsan är för stor tar man bort brosk och ibland även ben för att få en mer önskad form. Om näsan är för liten kan man ta brosk från annan del på kroppen och lägga till det till näsan. Ibland rätar man ut septum/nässkiljaväggen och näsan omformas för att åstadkomma bättre näsandning.

Steg 3: Förslutning

 

För att sluta den omformade vävnaden stänger man såren med trådar som försvinner av sig själv. . Stygn kan också sättas inne i näsöppningarna för att ytterligare stabilisera näsan. Även om det låter smärtsamt så är man ju under narkos och känner ingenting. Som avslutning tejpas och gipsas näsan. Operationen tar ca 2 timmar men det varierar med hur omfattande ingreppet är. Efter operationen får du piggna till på uppvaket och efter ytterligare 2-3 timmar kan du gå hem.

Välkommen till Molding Plastikkirurgi, Kliniken som sätter dig i fokus med specialister som värderar trygghet, omtanke och säkerhet först!

Näsplastik hos Molding

MOLDING PLASTIKKLINIK

bottom of page