top of page
  • Thomas Jonsson

10 saker du behöver veta innan en bröstförstoring


En ung kvinna känner på ett bröstimplantat som en läkare håller fram
Gå igenom din plastikoperation ordentligt med din plastikkirurg

Att genomgå en bröstförstoring är en rätt stor sak och det är viktigt att du är medveten om vad du kan förvänta dig innan du genomgår operationen. I den här bloggen ger vi dig tio saker du behöver veta innan du genomgår en bröstförstoring. Vi kommer att täcka olika metoder för att genomföra en bröstförstoring, vad du kan förvänta dig efter operationen, risker och komplikationer, överväganden kring resultat och förväntningar, vikten av att välja en erfaren plastikkirurg, kostnader och finansiering, andra alternativ till bröstförstoring, konsultation och rådgivning samt att välja rätt storlek och form på implantatet. Genom att läsa den här bloggen hoppas vi att du får en introduktion till det du behöver veta för att ta ett välgrundat beslut om en bröstförstoring och att du känner dig förberedd och bekväm inför operationen.


1 - Varför vill du genomgå en bröstförstoring?


Att genomgå en bröstförstoring är ett stort beslut och det är viktigt att du har en bra anledning till att du vill genomgå operationen. Är det för att du känner att dina bröst är för små eller ojämna? Eller kanske för att du vill återställa bröstens form efter en graviditet eller viktnedgång? Vill du bara känna dig lite finare, är även det en helt legitim anledning att vilja göra en bröstförstoring. Det är viktigt att du själv känner du har en bra anledning och att du är säker på att du vill genomgå operationen för att minimera risken för ångest och frustration i efterhand.


2 - Vad du behöver veta om olika metoder och implantat


Det finns olika metoder för att genomföra en bröstförstoring, såsom silikonimplantat, fettöverföring eller som en kombination av dessa. Det är viktigt att du gör research och lär dig om för- och nackdelar med dessa olika metoder så att du kan välja den som passar dig bäst. Det finns också olika sorter av implantat, såsom runda och anatomiska (droppformade), och olika material, såsom silicon, polyuretan eller saltvatten. Det är viktigt att du är medveten om dina olika valmöjligheter och att du väljer det som passar dig bäst

"Syftet med ett plastikkirurgisk ingrepp är att korrigera en avvikelse som stör utseendet. Den kan te sig mer eller mindre uppenbar för utomstående, men om du som patient upplever den som störande eller rent av hindrande ska kirurgen ta dina upplevelse på allvar." – Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi

3 - Återhämtningstid och vård efter operationen


Det är viktigt att du förstår att en bröstförstoring är en stor operation och att du behöver tid att återhämta dig efteråt. Du kan förvänta dig att ha smärta och svullnad efter operationen och det kan ta ett par veckor innan du kan återgå till dina vanliga aktiviteter. Det är också viktigt att du följer plastikkirurgens råd om vård och skötsel av såren efter operationen för att minimera risken för komplikationer och förbättra återhämtningen.


4 - Risker och komplikationer


Som med all kirurgi finns det en viss risk för komplikationer vid en bröstförstoring. Dessa kan inkludera infektioner, blödningar och asymmetri bl.a. Det är viktigt att du är medveten om dessa risker och att du diskuterar dem med din plastikkirurg innan du genomgår operationen. Det är också viktigt att du följer plastikkirurgens råd efter operationen för att minimera risken för komplikationer.


5 - Överväganden kring resultat och förväntningar


Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på resultatet av en bröstförstoring. Operationen kan hjälpa dig att få önskad storlek och form på dina bröst, men det är inte garanterat att du kommer att få exakt det resultat du önskar. Det är också viktigt att du är medveten om att resultatet kan förändras över tid, till exempel på grund av graviditet, viktnedgång eller åldrande. Det är viktigt att du diskuterar dina förväntningar med din plastikkirurg och att du får en realistisk bild av vad du kan förvänta dig efter operationen.


6 - Viktigt att välja en erfaren plastikkirurg


Det är viktigt att du väljer en erfaren plastikkirurg som har mycket kompetens och erfarenhet av bröstförstoringsoperationer. En duktig plastikkirurg kan hjälpa dig att få det önskade resultatet och minimera risken för komplikationer. Det är också viktigt att du väljer en plastikkirurg som du känner dig bekväm med och som du litar på. En viktig detalj är att säkerställa att din kirurg är specialist i plastikkirurgi. Är din plastikkirurg även medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, SFEP, är det också en kvalitetsindikator. Läs också omdömen i olika forum, t.ex. på facebook.


7 - Kostnader och finansiering


En bröstförstoring är en kostsam operation och det är viktigt att du är medveten om detta innan du genomgår operationen. Det är också viktigt att du diskuterar kostnader och finansiering med din plastikkirurg innan operationen så att du vet vad du kan förvänta dig att betala. Det finns olika alternativ för finansiering, såsom att ta ett lån t.ex. från Medical Finance.


8 - Andra alternativ till bröstförstoring


Andra alternativ till bröstförstoring Det finns olika alternativ till bröstförstoring, såsom att använda en BH eller protes för att förstärka brösten eller att genomgå en bröstlyftning för att återställa bröstens form. Det är viktigt att du är medveten om dessa alternativ och att du diskuterar dem med din plastikkirurg innan du fattar ett beslut om en bröstförstoring.


9 - Konsultation och rådgivning


Konsultation och rådgivning Det är viktigt att du har en konsultation med din plastikkirurg innan du genomgår en bröstförstoring för att diskutera dina önskemål och förväntningar och för att få råd och rekommendationer. Det är också viktigt att du ställer många frågor och att du får all den information du behöver innan du fattar ett beslut.


10 - Att välja rätt storlek och form på implantatet


Att välja rätt storlek och form på implantatet Det är viktigt att du väljer rätt storlek och form på implantatet för att få ett naturligt och önskat resultat. Det är viktigt att du diskuterar dina önskemål med din plastikkirurg och att du får hjälp att välja rätt storlek och form på implantatet. Du bör också vara medveten om att resultatet kan förändras över tid och att det kan behövas justeringar efter operationen.


Sammanfattning


Få det resultat du önskar med en bröstförstoring hos Molding plastikkirurgi. Våra erfarna kirurger hjälper dig att välja rätt metod, implantat och finansiering för din bröstförstoring. Diskutera dina förväntningar och ställ alla dina frågor under en konsultation innan operationen. Öka din självkänsla och få den figur du önskar med en bröstförstoring hos Molding plastikkirurgi. Boka en konsultation hos oss på Molding genom att klicka här.

16 views0 comments
bottom of page