Thomas Jonsson

Vad händer inför en bröstförstoring?

Läs mitt senaste blogginlägg om hur processen ser ut när du planerar en bröstförstoring. Ifrån första konsultationen till ditt val av storlek på inplantaten, hur du kan ansöka om finansiering samt hur du förbereder dig dagen innan operation.

Hej och välkommen till vårt inlägg om vad man kan förvänta sig inför en bröstförstoring! Om du är intresserad av att genomgå en bröstförstoring men är osäker på vad du kan förvänta dig, så hoppas vi att det här inlägget kan ge dig lite mer information och förståelse för vad som händer innan en operationen.

Före du kan bli opererad behöver du förstås träffa din plastikkirurg och lägga upp en plan för vad som ska göras.

Inför konsultationen

Det finns en del saker du kan göra för att förbereda dig inför din konsultation med plastikkirurgen avseende bröstförstoring:

 1. Gör din research: Läs på om bröstförstoring och tänk på vad du hoppas att operationen ska göra för dig. Detta hjälper dig att formulera dina mål och förväntningar och att ställa relevanta frågor till plastikkirurgen.
 2. Förbered frågor: Tänk på vad du vill veta om operationen och förbered en lista med frågor att ställa till plastikkirurgen. Detta kan inkludera frågor om olika implantattyper, återhämtningstid, eventuella risker och hur resultatet kan förväntas se ut.
 3. Ta med dig foton: Det kan vara hjälpsamt att ta med foton på bröst du gillar för att visa plastikkirurgen vad du hoppas att operationen ska åstadkomma. Detta kan också hjälpa plastikkirurgen att få en klar bild av dina mål och balansera dessa mot vad som är möjligt.
 4. Ta gärna med dig en anhörig eller vän: Det kan vara bra att ta med en anhörig eller vän till konsultationen för att få stöd och hjälp att ställa frågor och fatta beslut. Dock är det du som självständigt måste ta det slutliga beslutet.
 5. Var ärlig: Var öppen och ärlig med plastikkirurgen om dina mål och förväntningar, och var inte rädd för att ställa frågor eller uttrycka oro. Plastikkirurgen är där för att hjälpa dig och ge dig den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Genom att förbereda dig på det här sättet kan du säkerställa att du får ut det mesta av din konsultation med plastikkirurgen och att du har den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om bröstförstoring.

Att välja storlek på implantaten

När det gäller att välja storlek och profil på bröstimplantat är det viktigt att ta hänsyn till flera olika faktorer. Först och främst kommer plastikkirurgen att beakta din nuvarande bröststorlek och form, samt dina mål för resultatet av operationen. De kommer också att ta hänsyn till din kroppstyp och proportioner för att säkerställa att implantatet ser naturligt ut och passar din kropp.

En annan viktig faktor att beakta är bröstbredd. Plastikkirurgen kommer att mäta din bröstbredd för att avgöra vilken storlek på implantat som passar bäst. De kommer också att beakta om du har en lång överkropp eller kort avstånd till midjan, eftersom detta kan påverka om du kan sänka bröstvecket eller inte.
Man kan vanligen sänka bröstvecket för att få plats med ett lite större implantat och särskilt är detta möjligt om man har ett långt avstånd från bröstveck till midjan, eftersom det ger plats för implantatet att placera sig utan att man tar bort skillnaden i bredd från delen precis under bröstet till indragningen i midjan. Om du har ett kort avstånd till midjan kan en sänkning av bröstvecket göra att det ser ut som om du inte har någon midja, så plastikkirurgen kanske föredrar att inte sänka bröstvecket i detta fall.
Det är viktigt att komma ihåg att alla människor är olika och att det finns ingen "standard" storlek eller profil på bröstimplantat som passar alla. Plastikkirurgen kommer att rådgöra med dig och hjälpa dig att välja det implantat som passar bäst för din kropp och dina mål. Det är också viktigt att vara realistisk när det gäller förväntningar på resultatet av operationen.

Boka en operation

Efter din konsultation kan du boka en tid för operationen. Saker som kan vara bra att ta hänsyn till där är att ingreppet vanligen följs av 1-2 veckors sjukskrivning. När finns möjlighet till ev. barnpassning och annan hjälp hemma.

Finansiering

Operationen skall vanligen vara betald tre veckor före din kirurgi för att du ska vara säker på att få behålla din bokning. Det kan vara förenat med kostnader att göra sena avbokningar utan giltig skäl så efterhör hur reglerna ser ut där du ska operera dig. Om du behöver låna till en del av operationen så har vi samarbete med Medical Finance. Du kan göra en låneansökan på deras hemsida väldigt lätt.

Tiden före operation

Innan operationen kommer du också att få en lista över förberedelser som du behöver göra, inklusive att undvika viss medicinering, att inte röka och att inte äta eller dricka något efter midnatt dagen före operationen. Det är viktigt att följa dessa instruktioner noga för att säkerställa att operationen går så smidigt som möjligt.


Inför en bröstförstoring med implantat under muskeln (vilket är det vanligaste) är det inte en fördel att träna hårt precis innan. Det är i så fall bättre med att jobba med övningar som tänjer och slappnar av bröstmuskeln.

Dagen före operation

 1. Desinficera huden: Plastikkirurgen kommer sannolikt att ge dig en descutanvätt att använda för att desinficera huden på brösten innan operationen. Detta hjälper till att minimera risken för infektioner.
 2. Arrangera skjuts hem: Se till att du har ordnat en resa hem efter operationen, eftersom du inte kommer att kunna köra själv. Det kan vara bra att be någon att stanna med dig de första dagarna efter operationen för att hjälpa dig med vardagliga sysslor och se till att du har allt du behöver.
 3. Packa en väska: Pack en väska med saker du kan behöva under din återhämtningstid, inklusive löst sittande kläder att ha på dig efter operationen, medicin och några få grundläggande förbrukningsvaror som tandborste och schampoo om kliniken erbjuder övernattning.
 4. Förbered ditt hem: Se till att du har ordnat allt du behöver för att göra din återhämtning så bekväm som möjligt. Detta kan inkludera att göra så att du har tillgång till mat, dryck och annat du kan behöva nära sängen, samt att göra så att du har tillräckligt med kuddar och andra saker du kan behöva för att vara bekväm.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att du är väl förberedd inför din bröstförstoring och att du har allt du behöver för att göra återhämtningen så bekväm och smidig som möjligt.

Sammanfattning

Detta blogginlägg har jag försökt sammanfatta de viktigaste delarna som du bör vara medveten om innan du bestämmer dig för att göra en bröstförstoring. Tveka inte att kontakta oss för en rådgivning. Vi har många års erfarenhet av bröstförstoringar och kan rådige och hjälpa dig fatta rätt beslut för dina behov och din livsstil.


Senaste inläggen
 • 2023-07-26 14:14
  Fem fördelar med bukplastik
  info
 • 2023-07-19 14:14
  Sju frågor du bör ställa innan du väljer skönhetsklinik
  info
 • 2023-07-12 14:33
  Är näsplastik rätt för dig?
  info