top of page

Bröstförminskning:

Risker

Risker vid bröstförminskning

BRÖSTIMPLANTAT

Vilka risker finns det vid bröstförminskning?

När en utbildad plastikkirurg utför en bröstförminskning är komplikationerna få. Det finns dock alltid en risk förknippad med alla typer av operationer Om resultatet mot förmodan inte skulle vara tillfredsställande är det upp till plastikkirurgen och dig att värdera om en korrektion kan vara nödvändig. Ibland kan resultatet se fint ut från start men efter några månader sjunker körteln kanske ner något vilket kan göra att man behöver göra en liten uppstramning. Detta kan göras utan kostnad inom ett år från den ursprungliga operationen.

Möjliga komplikationer:

  • Ärr: Ärren är från början röda och ibland hårda, men bleknar och mjuknar med tiden. Svullnad: Efter ca 3 månader har det mesta lagt sig.

  • Blödning: Det är ytterst ovanligt med en blodsamling som ska tas bort av kirurgen. Infektion: Om infektion uppstår är det oftast i huden vid ärret, och behandlas med antibiotika.

  • Graviditet och amning: Det är aningen större risk att man får problem med amningen men som regel kommer man att kunna amma.

  • Känselstörning: Det kan uppstå sensoriska störningar i bröstvårtan och operationsområdet. Det är normalt och försvinner ofta efter ca 3 månader.

  • Blodpropp i benen: Gör ett uppehåll i användandet av p-piller och östrogenpreparat i en månad före, och en månad efter operationen. (Gäller inte minipiller).

  • Asymmetri: Hos nästan alla kvinnor förekommer asymmetri, antingen vad det gäller storlek eller form – eller både och – innan operationen. Man får därför acceptera en viss asymmetri även efter operationen.

  • Vävnadsdöd/förlust av bröstvårta: Vävnadsdöd efter operation är mycket ovanlig, men kan förekomma

Läs Mer

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

bottom of page