top of page

Bröstlyft:

Risker

Risker vid bröstlyft

BRÖSTIMPLANTAT

Vilka risker finns det vid ett bröstlyft i kombination med bröstförstoring?

När en utbildad plastikkirurg utför ett bröstlyft är komplikationerna få. Det finns dock alltid en risk förknippad med alla typer av operationer Om resultatet mot förmodan inte skulle vara tillfredsställande är det upp till plastikkirurgen och dig att värdera om en korrektion kan vara nödvändig. Ibland kan resultatet se fint ut från start men efter några månader sjunker körteln kanske ner något vilket kan göra att man behöver göra en liten uppstramning. Detta kan göras utan kostnad inom ett år från den ursprungliga operationen.

Möjliga komplikationer:

  • Sårinfektion 1%. En infektion i ärret som vanligtvis kan behandlas med antibiotika. Förtjockade och eller breda ärr.

  • Känseln i huden på bröstet och bröstvårtorna kan tillfälligt bli nedsatt eller i vissa fall öka. Vanligtvis blir detta bättre efter några månader.

  • Blodansamling under huden som kan behöva tas bort av kirurgen är ovanligt vid bröstlyft.

  • Asymmetri. Naturligt varierar alla kvinnors bröst i form och storlek. Det betyder att inga bröst är fullständigt lika. Därför kommer en bröstlyft inte heller att kunna korrigera helt för den medfödda skillnaden.

  • Formförändring av vårtgården så att den med tiden tänjer sig eller blir lite oval kan förekomma.

  • Idag är kapselsammandragning en relativt ovanlig komplikation vid bröstförstoring och färre än en procent drabbas.

  • En form av komplikation vid bröstförstoring är att implantatet inte hamnar helt på plats eller att formen inte blir optimal. Detta inträffar – men lyckligtvis sällan. Skulle det mot förmodan hända rättar vi till det utan kostnad.

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

bottom of page