top of page

Rumpförstoring:

Risker

Risker vid bukplastik

RUMPFÖRSTORING

Vilka risker finns det vid rumpförstoring

 

Liksom allt vi gör i livet är en operation en risk, om än en liten. Under ditt besök kommer plastikkirurg Thomas Jonsson att informera dig om riskerna och ge dig en skriftlig information. Alla försiktighetsåtgärder kommer att vidtas för att ge dig den högsta säkerhetsnivån och de bästa resultaten. För att undvika onödiga risker är det viktigt att ge din kirurg fullständig information om din hälsa och medicinska behandlingar, respektera postoperativa riktlinjer, följa läkarens anvisningar och komma på återbesök efter operationen. Att följa dessa grundläggande regler är det bästa sättet att säkerställa att operationen går smidigt.

De viktigaste komplikationerna vid rumpimplantat inkluderar vätskesamling, infektion, blödning, nervskada, kapselkontraktion, exponering av implantatet, felpositionering av implantatet, vävnadsförtunning eller sänkning av implantatet, synbar- eller kännbar implantatkant, och läkningsproblem. Kirurgin utförs i en noggrant steril miljö för att minska risken för infektion till i princip noll. I de få fall det kan bli en infektion sker det efter någon vecka och ibland 2 till 3 veckor senare. Ofta har då bakterier fått fäste i snitten på grund av torknings- eller rengöringsmetoder hemma.

Vid fettransplantation till rumpan (BBL) fins risker för cystor, infektioner, mikroförkalkningar och död av fettceller. Du kan också behöva diskutera alternativ för framtida fettransplantationer eftersom det kan behövas mer än ett ingrepp för att uppnå önskat utseende. Även om du med största sannolikhet kommer att märka en förbättring omedelbart efter ingreppet, kommer det slutliga resultat inte att synas förrän ett år efter operationen. Du har initialt välfylld stuss men mycket av detta beror på svullnad och resultaten kan minska med tiden. Även om fettceller tas bort permanent vid ingreppet, är det viktigt att inse att fettsugning inte förhindrar tillväxt av återstående fettvävnad. Dessutom kan fettceller som injiceras i stussen spridas lite utanför det injicerade området. Dina resultat kan också ändras om du går upp eller går ner i vikt. Med realistiska förväntningar och korrekt underhåll kan du njuta av resultaten från din fettransplantation i flera år.

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

bottom of page