top of page

Rumpförstoring

Rumpförstoring

OPERATION

Rumpförstoring handlar om att hjälpa dig bli nöjdare med din kropp och dig själv. För att uppnå detta krävs kunskap och estetisk skicklighet hos en specialist i plastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den kroppsform som bäst passar dina behov och önskemål. Beroende på vilka förändringar du önskar och din tillgängliga mängd kroppsfett, kan en fettransplantation användas ensamt eller tillsammans med rumpimplantat (glutealimplantat). Hos tunnare patienter kan rumpimplantat vara det enda alternativet för en förbättring då fettreserverna kan vara för små.

 

Rumpan du föddes med kanske inte har den muskulatur eller kurvorna du önskar dig. Det kan vara svårt att förbättra specifika områden med enbart träning. Det finns två alternativ för att öka volymen och formen över stussen: fettransplantation och rumpimplantat. Vid en fettransplantation använder man kroppsfett som man tar från ett område och injicerar det igen över stussens muskler. Detta ingrepp kallas ofta Brazilian butt lift. Vid stor viktnedgång kan man ha nytta av ett rumplyft vilket är en annan sorts ingrepp som du kan läsa om här.

Vid förstoring med implantat, använder vi oss av mjuka men stadiga silikonimplantat för en omedelbar och jämn ökning av stussvolymen. Om man jämför med en fettransplantation, där överlevnaden av det fett som överförts varierar och kan kräva touchups, bibehåller implantaten sin volym och behöver inte uppföljningsjusteringar. Plastikkirurg Thomas Jonsson placerar rumpimplantat under stora sätesmuskeln för att minimera att man kan känna eller se implantatkonturen genom huden . Detta skapar ett mycket naturligt resultat.

Varför du ska välja oss

RUMPFÖRSTORING HOS MOLDING

Konsultationen

Din plastikkirurg hos Molding hjälper dig att välja den implantattyp som bäst ger det utseende du är ute efter. Det är viktigt att komma ihåg att implantatvalet begränsas av din anatomi. Beroende på muskulaturen eller vävnaden som kommer att omge implantaten, kan formen och storleken på implantatet behöva anpassas. De implantat vi använder är runda då de ovala implantaten inte tillför något och dessutom kan riskera att rotera. Rumpimplantat varierar i storlek från mycket små (115ml) till de största på 560 ml.

 

Att placera de mindre implantaten är tekniskt lättare och resulterar i färre komplikationer, men många patienter är inte är intresserade av rumpimplantat som är mindre än 300 ml. En del patienter vill pressa sina anatomiska gränser med implantat större än 400 ml. Det är dock viktigt att muskeln täcker hela implantatet varför man sällan sätter in mer än 500ml . För ytterligare volym och formförändring kan ingreppet eventuellt kombineras med fettransplantation. Din plastikkirurg kommer att använda det bästa alternativet för att uppnå optimala resultat och underlätta problemfri läkning.

MOLDING PLASTIKKLINIK

MOLDING PLASTIKKIRURGI

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

1. BOKA OPERATION

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

2. FÖRBEREDELSER

Framförhållning

  • ​Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

3. OPERATIONSDAGEN

På plats

Ett rumpförstoring tar ca 1-2 timmar. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar dig kontaktar du din kirurg.

4. UPPFÖLJNING

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 10 dagar för borttagnings av tejpen. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.

Stegen vid operation

INFORMATION OM RUMPFÖRSTORING

Bra att veta

Rumpförstoring med implantat

Läs mer om de olika typer av implantat som finns vid en rumpförstoring med 

Risker vid rumpförstoring

Här hittar du information om riskerna vid en rumförstoring operation.

Rumpförstoring med fettransplantation

Läs mer om hur en operation med fettransplantation vid en rumpförstoring fungerar.

Rumpformer

Information om olika rumpformer och hur dessa påverkar behandlingen.

Rumpförstoring          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page