top of page

Rumpförstoring:

Rumpimplantat

Processen för rumpförstoring med rumpimplantat

RUMPFÖRSTORING

Steg 1: Snittet: Ärret göms

 

Operationen sker i full narkos. Efter noggrann tvätt av operationsområdet börjar ingreppet med ett snitt genom huden längs en förmarkerad linje nära din svanskota på toppen av intraglutealvecket, vilket är den linje som sträcker sig mellan skinkorna. Ärren placeras så att de inte normalt skall vara synliga på djupet i vecket.

Steg 2: Implantatet: Placering

 

Den teknik som vi vanligen använder oss av är den submuskulära stussförstoringen. Den submuskulära placeringen innebär att en ficka skapas, under den stora gluteus maximus-muskeln, som är något större än implantatens dimensioner. Din plastikkirurg använda ett speciellt trubbigt instrument under muskeln för att inte skada några viktiga strukturer. Med denna teknik skyddas implantatet av vävnad vilket ger ett bekvämt, naturligt och visuellt tilltalande resultat.

 

Din läkare kommer att föra in och placera ett sterilt implantat noggrant och säkerställa en spänningsfri passform under muskeln. När båda implantaten är på plats kommer din plastikkirurg att verifiera att de ser naturliga och symmetriska ut. Öppningarna till fickorna för vardera implantatet är suturerade med självupplösande suturer. Öppningarna som används för att komma in under skinkorna genom huden sutureras sedan. Slutligen tejpas såren och ett förband sätts för att ge kompression och stöd.

Steg 3: Återhämtning: Efter operation

 

Du ska bära kompressionsplagg under 3 veckor efter ingreppet. Detta plagg hjälper till att minska svullnad och förhindrar ansamling av vätska, samtidigt som du förbättrar blodcirkulationen och ger stöd till den nya stusskonturen när du läker. Du måste sova på magen och bör undvika att sitta i så stor utsträckning som möjligt i cirka två till fyra veckor. Du kan förvänta dig tillfällig stelhet och svullnad i skinkorna och närliggande regioner. Du kan också få smärta som kan kontrolleras med läkemedel du får på recept. Även om du känner att du kan återgå till arbete och normala aktiviteter inom 2-4 veckor efter ingreppet så måste du undvika hårdare träning av benen ca 6 veckor.

 

Du kommer att märka resultat av ingreppet omedelbart. Svullnad kan leda till att huden ser lite glänsande ut till en början, men den kommer att minska inom ett par veckor och huden runt implantatet mjukar upp sig och ser ännu mer naturlig ut. Din muskelrörelse bör inte påverkas. Implantaten placeras så att de sannolikt inte förändras, och vävnaderna som omger implantaten kommer att tänja sig för att bekvämt rymma dem under de följande månaderna. Ärret är gömt där det är svårt att upptäcka och kommer att blekna avsevärt med tiden och blir nästan omöjligt att se. Med rumpimplantat kan du uppnå den stussform, definition och kontur som du alltid har velat ha.

Välkommen till Molding Plastikkirurgi, Kliniken som sätter dig i fokus med specialister som värderar trygghet, omtanke och säkerhet först!

Rumpförstoring hos Molding

MOLDING PLASTIKKLINIK

bottom of page