top of page

Bukplastik:

Typer av operationer

Vilka typer av bukplastik finns det?

Liten bukplastik

Huden nedom naveln

Snittet läggs vanligtvis där det döljs av baddräkter eller underkläder, men det är viktigt att inse att du kommer att få ett ärr. Hud- och fettlagren som ligger ovanför bukväggen separeras från muskelväggen. Vävnaden lyfts sedan uppåt mot naveln. Rectusmusklerna sutureras i området nedom naveln och drar dem närmare varandra, vilket skapar en plattare, fastare bukvägg och en smalare midja. När musklerna har dragits åt kommer hud- och fettlagret att sträckas tillbaka över bukväggen och överflödig hud och fett som hänger bortom det ursprungliga snittet tas bort. Snitten kommer att sys och bandage appliceras.

Stor bukplastik

Med navelförflyttning

Snittet görs vanligtvis där det ligger dolt av underkläder, men det är viktigt att inse att du får ett ärr. Det är tyvärr priset för att få en så fin figur som möjligt. Ett andra snitt görs runt naveln för att lossa den från omgivande vävnad. Hud- och fettlagren ovanför bukmuskulaturen lyfts uppåt och separeras från de två parallella raka magmusklerna. Under en graviditet tänjs musklerna isär (rectusmuskeldiastas) och ofta går de inte samman helt ens med träning. Din kirurg suturerar ihop dessa muskler och drar dem närmare varandra, vilket skapar en plattare, fastare bukvägg och en smalare midja. När musklerna har dragits åt sträcks skiktet av hud och fett tillbaka över bukväggen och ett nytt hål skapas för din navel. Överskott av hud och fett som hänger utanför det ursprungliga snittet tas bort. Snitten sutureras i tre stadiga lager och bandage appliceras.

Med fettsugning

Definiera anatomin

Om man har områden med fettdeponier som är svåra att få bort kan man kombinera bukplastiken med en fettsugning. Fettsugningen kan tunna ut huden och ge en slankare figur. Med fettsugning kan det finnas möjlighet att definiera muskulaturen bättre. Fettsugning är dock ingen bantningsmetod utan det är alltid bäst om du har BMI inom normalgränserna i samband med ingreppet.

Circumferent

Body lift

En bukplastik korrigerar bara delvis de förändringar av bålen som uppstår efter stor viktnedgång. Detta gäller även T- formade bukplastiker (Fleur de Lies) som, även om de utförs väl, har en otillräcklig effekt på lårens utsidor, stussen, flankerna och ryggen. Då överskottshuden är belägen cirkumferent runt kroppen har operationstekniker för korrektion av vävnadsöverskottet cirkumferent runt bålen utvecklats. Om individen besväras av lös hud och fett runt midjan, samt hängande stuss skall ett nedre kroppslyft övervägas. Ett nedre kroppslyft är ett relativt komplext ingrepp som kräver en individuell plan. Vid operationen avlägsnas ett hudstycke, till form och storlek likt ett boxarmästarbälte.

Välkommen till Molding Plastikkirurgi, Kliniken som sätter dig i fokus med specialister som värderar trygghet, omtanke och säkerhet först!

Behandla hos oss

MOLDING PLASTIKKLINIK

bottom of page