top of page

Vaser High Definition Lipo

Fettsugning

Molding i Uppsala är först i Skandinavien att kunna erbjuda fettsugning med Vaser High Definition Lipo!

 

Ibland kan ett rör och vakuum vara den hjälp man behöver för att få bukt med träningsresistenta fettansamlingar och få till en bättre kroppsform. För att få till den där extra muskeldefinitionen finns ingen bättre metod än Vaser High Definition Lipo.

Vaser® High Definition Lipo är den senaste generationen av ultraljudsfettsugar som specifikt inriktar sig mot fettvävnaden. Ultraljudet finfördelar fettet i bedövningslösningen som sprutats in i vävnaden. Fettet blir till en löst flytande fettvätska som är lätt att extrahera med skonsam fettsugning. 

 

Då Vaser-metodens ultraljud specifikt är inställd för att med resonansteknik lösgöra just fettceller så påverkas inte andra vävnader som blodkärl och nerver. Detta minskar smärta och inflammation under den postoperativa perioden. För oss ersätter det helt de traditionella hårda teknikerna för fettsugning eftersom det lämnar de vävnader du inte vill skada intakta. Dessutom är metoden tillräckligt kraftfull för att eliminera stora mängder av fett och tillräckligt skonsam för att behandla mer känsliga områden. Tekniken möjliggör för plastikkiruger med en artistisk läggning att definiera kroppskonturer på ett sätt som inte är möjligt med traditionell fettsugning. Vaser fettsugning ger också en bättre hudsammandragning och ett jämnare resultat. Med Vaser kan vi behandla flera områden av kroppen samtidigt. Då metoden är mycket skonsam mot fettcellerna går det utmärkt att använda fettet till andra områden på kroppen vid en fettransplantation. Vaser är också metoden att föredra om man behöver göra om en gammal fettsugning som inte blivit helt lyckad där den fibrösa vävnaden annars kan vara ett problem att hantera.

Patienter som passar för vaser high definition lipo

  1. Patienter som haft viss övervikt och som efter att ha börjat sin diet och motion inte uppnått 100% det förväntade resultatet.

  2. Den perfekta patienten för Lipo Vaser® High Definition är inte en patient med fetma eller hög övervikt. Patienter med god hudkvalitet får bättre resultat. Överdriven rökning kan påverka slutresultatet.

  3. Vaser® High Definition Lipo kan skulptera flera områden vid ett ingrepp: Haka och hals, brösten, buken, armarna, höfterna och flankerna, ryggen, låren, knän och fotleder.

Oavsett din motivation för fettsugning, kommer vår plastikkirurg att lyssna på dina bekymmer och hjälpa dig att välja den kombination av ingrepp som uppnår optimala resultat. Våra plastikkirurger har blick för estetiska detaljer samt den kirurgiska skicklighet som krävs för att anpassa sina ingrepp utifrån varje enskild patient, vilket ger dig de resultat som bäst passar för din kropp.

Patienter kommer till oss eftersom de vet att de blir väl omhändertagna och får en kvalificerad plastikkirurg som är väl insatt i de senaste teknikerna för estetisk kirurgi. När du genomgår en bukplastik, lägger vi omsorg om att förbättra formen totalt och kompletterar med anatomiskt tillpassad fettsugning där så behövs.

Varför du ska välja oss

FETTSUGNING HOS MOLDING

Konsultation & planering

Vi lägger stor omsorg på att tillsammans med dig komma fram till den perfekta typen och storleken på eventuella bröstimplantat och utifrån det utforma en kirurgisk plan för ditt bröstlyft. Ett bröstlyft kan även kombineras med en fettransplantation om man föredrar det framför silikonimplantat.

Givetvis är det en fördel att din kirurg har stor erfarenhet av bröstkirurgi. Vi på Molding har lång erfarenhet av att bedöma, planera och utföra denna typ av operationer vilket gör att vi kan ge bra och korrekt information om vad just du kan förvänta dig för resultat. Genom att kombinera dina personliga mål och unika anatomi med vår erfarenhet hjälper vi dig välja det bästa alternativet för ditt bröstlyft för att tillgodose dina behov. Erfarna bröstkirurger förstår att ju mer förberedd du är, desto mer förutsägbart blir resultatet. Var ärlig mot din kirurg om dina förväntningar och vad det är som du vill uppnå. Inför konsultationen.

MOLDING PLASTIKKLINIK

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

1. BOKA OPERATION

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

2. FÖRBEREDELSER

Framförhållning

  • ​Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

3. OPERATIONSDAGEN

På plats

Ett VHDL fettsugning tar ca 1-5 timmar beroende på område som ska behandlas. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Vid omfattande ingrepp så kan du behöva stanna 1 natt på kliniken. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

4. UPPFÖLJNING

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.

Bra att veta

INFORMATION OM FETTSUGNING

Risker vid fettsugning

Här hittar du information om riskerna vid en fettsugning.

Postoperativt

Den postoperativa perioden anpassas till varje patient. Här kan du läsa mer.

VHDL fettsugning          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

Stegen vid operation

bottom of page