top of page

Viktnedgång

Plastikkirurgi efter stor viktnedgång

VIKTNEDGÅNG

Den långvariga överfyllnaden av hudkostymen vid uttalad viktuppgång förändrar permanent hudens elasticitet.

Hudkostymen kommer för de flesta som går ner mycket i vikt vara för stor för den underliggande kroppsstommen. Många får problem med överskottshud från flera områden. Det finns ingen enskild operation eller icke-kirurgiskt ingrepp som åtgärdar de vävnadsöverskott en individ kan lida av efter stor viktnedgång.

Plastikkirurg Thomas Jonsson på Molding förstår att plastikkirurgi efter stor viktnedgång är något som kräver särskilda hänsyn och han har i mer än 10 år haft detta som ett särskilt intresseområde. Grav övervikt är inte ett kosmetiskt problem, och det kommer inte från avsaknad av viljekraft. Grav övervikt är en sjukdom, en livshotande och fortskridande sjukdom. 

I dag finns goda möjligheter att gå ner med överviktskirurgi, medicinering eller genom kost och motion. Oavsett hur man går ner i vikt har man tagit ett stort steg mot en bättre hälsa. Begreppet Massive Weight Loss tillkom efter att överviktskirurgin blivit stor i världen och resulterar ofta i stora oformliga hudöverskott över magen, brösten, armarna och låren. Hudöverskotten kan leda till eksem i hudvecken, svårigheter att utföra alldagliga saker som att promenera, urinera eller prestera sexuellt. Skamkänsla kring , eller missnöje med sitt utseende p.g.a den lösa huden kan ha stora psykologiska konsekvenser och negativt påverka en individs psyke och självförtroende.

 

Studier har visat att plastikkirurgi efter stor viktnedgång påtagligt förbättrar en individs kroppsliga och känslomässiga tillstånd. Estetisk kirurgi kan också uppmuntra patienter att bli mer uppmärksamma på att hålla sin vikt, vilket bidrar till en bättre viktnedgång över tid.

 

Med detta sagt kan man säga att med denna påtagliga förbättring av livskvalitet och psykologiskt välbefinnande bör man inte längre se denna plastikkirurgi som kosmetiska ingrepp. Egentligen borde det fullt ut täckas av offentliga medel som ett steg i rehabiliteringen av den tidigare gravt överviktiga patienten. Det finns ett stort rekonstruktivt behov...men slutresultatet skall förstås vara så estetiskt som möjligt.

Varför du ska välja oss

RUMPFÖRSTORING HOS MOLDING

Konsultationen & planering

Den som fortfarande är kraftigt överviktig och som planerar genomgå viktminskningskirurgi bör informeras om de förändringar viktminskningen har på kroppen och vilka ingrepp som kan vara aktuella den dag man uppnått sin idealvikt och är stabil på den vikten. Det är tyvärr så att 40-60 minuters överviktskirurgi kan resultera i ett tillstånd som kan ta mer än 10 gånger så lång tid att åtgärda plastikkirurgiskt om man vill uppnå bästa möjliga resultat. För dig som är i denna situation kan vi träffa dig och gå igenom dina förutsättningar så att du kan förbereda dig mentalt på vad detta kan betyda för dig i din situation och vad det kan kosta.

Givetvis är det en fördel att din kirurg har stor erfarenhet av bröstkirurgi. Vi på Molding har lång erfarenhet av att bedöma, planera och utföra denna typ av operationer vilket gör att vi kan ge bra och korrekt information om vad just du kan förvänta dig för resultat. Genom att kombinera dina personliga mål och unika anatomi med vår erfarenhet hjälper vi dig välja det bästa alternativet för ditt bröstlyft för att tillgodose dina behov. Erfarna bröstkirurger förstår att ju mer förberedd du är, desto mer förutsägbart blir resultatet. Var ärlig mot din kirurg om dina förväntningar och vad det är som du vill uppnå. Inför konsultationen.

MOLDING PLASTIKKLINIK

Bra att veta

INFORMATION OM VIKTNEDGÅNG

Kontakt

Skriv till oss om om du har frågot eller vill boka en konsultation, det går även att boka online direkt från vår hemsida.

MOLDING PLASTIKKIRURGI

När du väljer en plastikkirurg är erfarenhet viktigt. Etik är viktigt. Upprepade utmärkta resultat är viktiga. Och din säkerhet är viktig. Molding vägrar att kompromissa med någon av dessa principer.

Patientsäkerhet

DIN TRYGGHET ÄR DET VIKTIGASTE VI HAR

Planering

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

  • ​Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

1. BOKA OPERATION

2. FÖRBEREDELSER

På plats

Ett bröstlyft tar ca 1,5 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.

4. UPPFÖLJNING

3. OPERATIONSDAGEN

Stegen vid operation

Efter viktnedgång          Varför oss          Konsultation & planering          Patientsäkerhet          Operationsdagen          Kontakt          Bra att veta          Priser

bottom of page