Bröstförstoring

Bröstförstoring


Varför är Molding bäst på bröstförstoring?

På Molding specialiserar vi oss på att erbjuda säkra och effektiva bröstförstoringar som är skräddarsydda efter varje individs behov och mål. Våra erfarna plastikkirurger har över 20 års kirurgisk erfarenhet och behärskar alla typer av bröstförstoringar och lyft och är experter på att utföra bröstförstoringar med minimala snitt under bröstet eller i armhålan så små som 3 cm. Vi inkluderar alltid vårt trygghetslösning i våra ingrepp, så att du kan vara säker på att din tillfredsställelse är garanterad.

Inga ärr på brösten

Att minimera synliga ärr har betydelse. Att välja en kirurg med expertis inom transaxillär teknik är avgörande, eftersom det direkt påverkar resultatet av din bröstförstoring. Denna metod innebär att man gör ett snitt i armhålan för att sätta in implantaten och undgår ärrbildning på brösten.

Vid våra kirurgiska ingrepp använder vi de senaste teknikerna och de bästa implantaten för dina bröst. Implantaten kommer i många storlekar, vilket gör att vi kan skapa en look som perfekt kompletterar din kropp. Du kan välja mellan runda eller droppformade anatomiska inlägg.

Molding använder den senaste tekniken och de bästa implantaten för bröstförstoring

Med Moldings bröstförstoring kan du lita på att du är i goda händer och att du får högsta kvalitet på resultaten med Moldings toppmoderna teknik och implantat från Mentor, Motiva och Polytech.

Molding arbetar med olika implantatstorlekar, former, texturer och typer för att säkerställa att du får den bästa möjliga passformen för din kroppstyp.


Hur gör man en bröstförstoring hos Molding?

Efter ingreppet rekommenderas en kortare ledighet från arbete och andra aktiviteter för att tillåta ordentlig läkning. Viss svullnad och obehag kan uppstå under de första dagarna men kan hanteras med smärtstillande läkemedel som ordinerats av kirurgen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Du får sedan boka tid till uppföljningsbesöken. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor eller din plastikkirurg. Det är sedan en kontroll efter 3 månader och vi rekommenderar också en kontroll ett år efter ingreppet för att säkerställa att allt är som det ska.

Valet av bröstimplantat varierar mycket - från storlek, form, yta, typ av fyllningsmaterial - och alla dessa faktorer måste tas i beaktande när man beslutar vilken typ av implantat som passar din kropp bäst. Låt Moldings specialister guida dig genom denna komplexa process före ditt beslut så att du kan uppnå naturliga bröst utan att kompromissa med säkerhet eller tillfredsställelse

Hur är återhämtningen?

Efter ingreppet rekommenderas en kortare ledighet från arbete och andra aktiviteter för att tillåta ordentlig läkning. Viss svullnad och obehag kan uppstå under de första dagarna men kan hanteras med smärtstillande läkemedel som ordinerats av kirurgen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Du får sedan boka tid till uppföljningsbesöken. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor eller din plastikkirurg. Det är sedan en kontroll efter 3 månader och vi rekommenderar också en kontroll ett år efter ingreppet för att säkerställa att allt är som det ska.

Valet av bröstimplantat varierar mycket - från storlek, form, yta, typ av fyllningsmaterial - och alla dessa faktorer måste tas i beaktande när man beslutar vilken typ av implantat som passar din kropp bäst. Låt Moldings specialister guida dig genom denna komplexa process före ditt beslut så att du kan uppnå naturliga bröst utan att kompromissa med säkerhet eller tillfredsställelse.

Hur väljer man implantat - det finns så många olika former, storlekar och märken?

I samband med konsultationen mäter Plastikkirurgen bredden på din bröstkorg för att avgöra vilken storlek på bröstimplantat som passar dig bäst. Sedan kan du, beroende på vilket utfall du vill ha, välja mellan olika former, storlekar, texturer och varumärken av implantat. Droppformade implantat kan användas i utvalda fall. Det finns t.ex. runda implantat som är mjuka men som i formen beter sig som droppformade implantat. Alla bröstimplantat som används på Molding är tillverkade av högkvalitativa material och har testats för säkerhet.

Kan jag få samma storlek på bröstimplantat som min kompis?

Du kan inte bara välja din väns implantatstorlek - varje kropp är unik och kräver en personlig strategi för att få bästa utfall.

Vad är bäst – att placera implantatet över eller under bröstmuskeln?

Att besluta om man ska placera implantat över eller under bröstmuskeln är ett viktigt beslut före ingreppet som kan påverka slutresultatet avsevärt. Beroende på din kropps förutsättningar bör implantatet placeras antingen delvis under bröstmuskeln (submuskulärt) eller mellan muskeln och bröstkörteln (subglandulärt) i bröstet. Lite förenklat kan man säga att med placering under muskeln minskar risken att man anar implantatkanten i övre delen av ditt bröst och implantatet sitter lite stadigare på plats på bröstkorgen. Subglandular placering går vanligen något snabbare att göra, man slipper muskelpåverkan helt men det passar inte för större implantat då de kan glida ner och bidra till mer häng på brösten och det ökar risken för rippling (rynkbildning) i i huden utmed implantat-kanterna.


Jag vill inte ha stora bröst, jag vill bara ha tillbaka mina bröst som jag hade innan jag fick barn. Ska jag fortfarande göra en bröstförstoring?

Om du vill återställa din kropp efter en graviditet kan en bröstförstoring vara precis vad du behöver. Beroende på dina individuella behov kan det vara möjligt att endast göra en bröstförstoring eller kombinera den med andra behandlingar som bröstlyft. Man väljer det som passar dig bäst och ger bäst resultat. Allt detta går vi igenom vid din konsultation.

Vad är priset för bröstförstoring med implantat?

Om du vill genomgå bröstförstoring med implantat är Molding rätt ställe för dig. Priset kan variera beroende på faktorer som typ av operation, dina önskemål och behov. Våra priser kan du se på vår prislista.

Vårt pris för en bröstförstoring startar från 48 000 kr.

Det här ingår i priset

När du som patient väljer att göra en bröstförstoring hos Molding ingår allt i priset, inklusive en postoperativ bh, ett ev. bröstband, fika efter operationen och efterkontroller

Betala din bröstoperation i delar

Ta kontroll över din kropp med Moldings delbetalningsalternativ - du förtjänar det! Delbetalning är en betalningsplan som gör att du kan finansiera din bröstförstoring även om du inte har hela beloppet före din operation. Denna möjlighet gör det möjligt för dig att sprida ut kostnaden över flera avbetalningar, vilket gör hela processen mer hanterbar och prisvärd. Antalet avbetalningar och deras varaktighet beror på den totala kostnaden för proceduren. Du kan välja att delbetala via Medical Finance som har räntefria lån som du enkelt kan ansöka om före din konsultation på www.mf.se.

Hur länge känner man smärta efter en bröstförstoring?

Det är vanligt att uppleva obehag efter en bröstförstoring, men det mest vanliga är att känna sig stel och lite trött. Smärtan kan variera från person till person och beror på vilken typ av operation som gjordes och patientens smärtgräns.

Behåller jag känseln i bröstvårtorna?

Efter en bröstförstoring är det vanligt att ha en bra känsel i bröstvårtorna. Ibland kan det finnas en liten risk för tillfällig eller permanent minskad känsel efter operationen, men detta är mycket ovanligt och beror på biologiska faktorer och läkarens erfarenhet. Det går att som erfaren plastikkirurg minska risken för försämrad känsel, bl.a genom att undvika göra implantatfickan för stor in mot bröstbenet där flera viktiga känselenerver kommer ut.

Vad händer med mina bröstvårtor efter operationen?

Bröstvårtorna kan ibland öka något i storlek om man använder stora implantat som spänner upp brösten mycket.

Vad får jag för hjälp om något går fel under operationen?

Moldings Trygghetslösning erbjuder en säkerhetsgaranti i hela 12 månader efter operationen, så att du kan vara säker på att du är täckt om något oväntat händer. Garantin inkluderar gratis korrektionskirurgi om det uppstår några komplikationer från den ursprungliga operationen.

Slutligen erbjuder Molding inte bara bröstförstoring utan också andra procedurer relaterade till bröst såsom bröstlyft, bröstförminskning och vårtgårdsplastik. Vi har även unik kompetens i de senaste kroppsformande ingreppen så som high definition fettsugning och bukplastiker. Med alla dessa tjänster tillgängliga under ett tak kan du vara säker på att vad du än väljer kommer det att göras säkert och professionellt.

Kan man genomföra en mammografi när man har bröstimplantat?

Mammografi är fortfarande möjligt efter bröstförstoring.

I samband med mammografi kan man dock behöva komplettera med t.ex. ultraljud och ibland även magnetröntgen för att se alla delar tillfredställande. Berätta vid undersökningen att du har bröstimplantat.

Vad sker om implantatet går sönder?

Om implantatet går sönder så täcker Moldings Trygghetslösning dig upp till 5 år, så du kan känna dig trygg och säker i vetskapen att du kommer att få den hjälp du behöver. Implantattillverkarna har också garantier som täcker en del av kostnaderna för att ersätta det trasiga implantatet. Med Moldings ansvarskänsla för sina patienter och toppmoderna implantat kan du vara säker på att eventuella problem kommer att tas omhand snabbt och effektivt.

Finns det några andra risker med en bröstförstoring?

En bröstförstoring är ett synnerligen säkert ingrepp dock bör man känna till vilka ovanliga tillstånd som är kända komplikationer. Det finns andra risker än blödning, infektion och sårproblem associerade med bröstplastiker.

Kapselsammandragning uppstår när ärrvävnad bildas runt implantatet som orsakar att bröstet blir hårt.

Läckage inträffar när det finns en brist i implantatets skal som tillåter silikon eller saltlösning att läcka ut.

Asymmetri uppstår när ena bröstet ser annorlunda ut än det andra på grund av ojämn placering av implantat eller ojämna mängder fett som används vid fettransplantationsprocedurer.

Rotation sker när ett implantat vänder sig efter att ha placerats felaktigt av kirurgen.

BIA-ALCL är en sällsynt form av lymfomcancer som är kopplad till vissa typer av äldre texturerade implantat som dragits bort från marknaden.

Kvinnor som upplever något onormalt efter sitt ingrepp ska omedelbart kontakta sin läkare för ytterligare utvärdering och behandling om det behövs. Att känna till möjliga risker i förväg är nyckeln till att förebygga komplikationer längs vägen. Dessutom kan förståelsen för vad som kan gå fel hjälpa patienter att känna sig mer självsäkra.

Vilka är riskerna med narkos?

Vid narkos finns det risker för komplikationer såsom illamående, yrsel, kortvarig förvirring och andningssvårigheter. Du ska som patient informera din läkare om eventuella medicinska tillstånd du har före ingreppet för att minska risken för komplikationer.

Din läkare kommer också att diskutera med dig vilken typ av anestesi som är bäst lämpad för dina behov. Allmän anestesi gör dig medvetslös och blockerar smärta under operationen medan lokal eller regional anestesi bedövar en specifik del av din kropp så att du är medveten men inte känner något i det område som opereras på.

FAQ

Varför är Molding bäst för bröstförstoring?

Molding är den bästa kliniken för kvinnor som önskar göra en bröstförstoring eftersom den tillåter kirurgen att skapa en personlig form och storlek som passar din kropp perfekt.

Är det möjligt att få samma implantat som en vän?

Vid övervägande av bröstförstoring är det viktigt att komma ihåg att varje individuell kropp är unik liksom brösten. Även om det kan vara frestande att få samma storlek och typ av implantat som en vän, kanske detta inte är det bästa alternativet för dig. Dina implantat bör skräddarsys för att uppfylla dina önskade resultat och passa din specifika kroppstyp. Det är viktigt att rådgöra med en specialist i plastikkirurg före för att säkerställa att du får rätt storlek och får rätt implantat för dig.

Vad är den bästa placeringen av implantatet - ovanför eller under muskeln?

Placeringen av implantatet är ett viktigt beslut. För optimala resultat och säkerhet rekommenderas det att placera implantatet delvis under muskeln. Detta minskar risken för rippling och kapselbildning samtidigt som det underlättar mammografi. Submuskulär placering lindrar också vikten från implantaten och hjälper till att minska hängande över tid.

Nackdelen med submuskulär placering kan vara en längre operations- och återhämtningstid, samt att brösten rör sig något mer vid aktivering av bröstmuskeln.

Å andra sidan kan subglandulär placering förkorta operationstiden men kan leda till fler komplikationer med brösten i framtiden. Att diskutera dessa alternativ med en specialist hos Molding är avgörande för att fatta ett informerat beslut.

Slutsats

Du har hört allt om riskerna och fördelarna med bröstförstoring med implantat, så nu är det dags att fatta ett beslut om brösten. Även om denna typ av kirurgi inte är för alla, kan de som väljer att genomgå ingreppet vara trygga i vetskapen om att brösten är i goda händer hos Molding.

Med toppmodern teknik och banbrytande implantat kan du lita på att du kommer att tas om hand på varje steg av vägen både före och efter en operation. En ökad självförtroende och förbättrad kroppsbild väntar dem som är redo att ta steget. Och med Molding's Trygghetsgaranti kan du vara lugn i vetskapen om att brösten kommer att hålla i många år framöver.

Pris: från 48 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

En bröstförstoring tar ca 1 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärts men du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet som oroar dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.