Bukplastik - Liten

Bukplastik - Liten

Bukplastik är ett utmärkt sätt för att ta bort envisa hud- och fettöverskott och återställa en slankare figur.

Ofta kan faktorer som graviditeter, stor viktökning eller viktminskning och ärftliga orsaker bidra till lös, hängande hud, fettansamlingar och sträckmärken i bukregionen. Detta kan kvarstå trots god kost och motion och kan göra att magen upplevs oproportionerligt med resten av kroppen. En bukplastik kan återställa intrycket av en fastare, plattare mage.

En stor bukplastik, är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att man tar bort överflödigt fett och lös hud från området nedom naveln och sträcker ut huden ovanför naveln, och även stramar upp bukväggens muskulatur.
En liten bukplastik innebär att man tar bort överflödigt fett och lös hud nedom naveln och inte rör området ovanför naveln.

Bukplastiken kan utföras ensamt, men utförs ofta i kombination med fettsugning för att ytterligare förbättra resultatet och kroppens konturer. Individer som överväger en bukplastik bör vara friska, relativt i god form och inte planera nya graviditeter, eftersom det kan göra att bukmuskulaturen åter igen blir slapp.

Pris: från 49 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.
  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.
  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.
  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.
  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.
  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.