Bröstlyft

Bröstlyft

Bröstlyft – återupprätta bröstens ungdomliga form och spänst

Bröstlyft, även känt som mastopexi, är en estetisk kirurgisk behandling som syftar till att förbättra bröstens utseende genom att strama upp huden och lyfta brösten. Detta ingrepp är särskilt populärt bland kvinnor som har upplevt betydande viktnedgång, graviditet, åldrande, eller helt enkelt en naturlig utveckling av brösten som gör att de önskar lyfta dem.

Vid ett bröstlyft görs incisioner runt vårtgården och ner till bröstvecket. Kirurgen avlägsnar överflödig hud och omformar det kvarvarande bröstvävnaden för att skapa en mer ungdomlig och piggare form. I vissa fall kan ingreppet kombineras med bröstförstoring med hjälp av implantat eller fettransplantation för att ge brösten ökad volym och fyllighet.

Ett bröstlyft är ett utmärkt sätt att återupprätta bröstens form och spänst, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar på vad ingreppet kan åstadkomma. Det kan förbättra utseendet på hängiga bröst men kan inte korrigera asymmetri eller öka bröststorleken bortom vad som är möjligt med implantat.

I likhet med bröstlyft utförs bröstförminskning genom att avlägsna överflödig hud, men skillnaden ligger i att bröstförminskning även involverar borttagning av bröstkörtelvävnad. Båda ingreppen syftar till att anpassa bröstens storlek och form till patientens önskemål och kropp.

Bröstlyft utförs under narkos och tar vanligtvis mellan två och tre timmar. Efter ingreppet kan du förvänta dig viss svullnad och obehag, men detta kan lindras med smärtstillande mediciner och kompressionsplagg. De flesta patienter kan återgå till arbetet inom en vecka efter operationen men bör undvika ansträngande aktiviteter i flera veckor.

Om du överväger ett bröstlyft, boka gärna en konsultation hos oss för att diskutera dina önskemål och förväntningar med en av våra erfarna plastikkirurger. Vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga upplevelsen och resultatet, och vår expertis inom området ger dig trygghet och säkerhet i ditt val. En konsultation är första steget mot att återfå den ungdomliga formen och spänsten i dina bröst och öka ditt självförtroende. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina mål.

Pris: från 63 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser

Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

Ett bröstlyft tar ca 1,5 timme och att göra förstoringen ytterligare ca 1 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.