Gynekomasti

Gynekomasti

Gynekomasti är ett tillstånd som orsakar förstoring av manligt bröstvävnad. Det kan bero på en rad olika faktorer, inklusive hormonella obalanser, mediciner och genetik. Även om det vanligtvis inte är ett allvarligt medicinskt tillstånd, kan det leda till betydande psykologisk påfrestning och självmedvetenhet hos drabbade personer.

Lyckligtvis finns det flera kirurgiska alternativ tillgängliga för att behandla gynekomasti. Den vanligaste metoden innebär en kombination av fettsugning och kirurgisk excision för att ta bort överflödigt fettvävnad och körtelvävnad från bröstområdet. I vissa fall kan kompletterande lipoplastik även användas för att ytterligare förbättra konturen av bröstkorgen.

Ingreppet utförs vanligtvis under allmän anestesi eller lokalbedövning med sedering. Återhämtningstiden varierar beroende på omfattningen av det kirurgiska ingreppet, men de flesta patienter kan återgå till arbetet inom en till två veckor.

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det risker och komplikationer förknippade med gynekomastioperationer. Dessa kan inkludera blödning, infektion, ärrbildning, asymmetri, känselbortfall i bröstvårtan och förändrad känsel. Men med korrekt teknik och noggrann patienturval kan de flesta patienter uppnå utmärkta resultat med minimal risk för komplikationer.

Om du överväger gynekomastioperation är det viktigt att välja en kvalificerad och erfaren plastikkirurg som specialiserar sig på detta förfarande. Din kirurg kommer att arbeta tillsammans med dig för att utveckla en individanpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina unika behov och mål.

Sammanfattningsvis kan gynekomastioperation vara ett effektivt sätt att förbättra utseendet på förstorade manliga bröst och återställa självförtroendet hos drabbade individer. Om du är intresserad av att lära dig mer om detta ingrepp eller boka en konsultation med en av våra erfarna plastikkirurger, vänligen kontakta vår klinik idag.

Pris: från 39 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

En gynekomastioperation tar ca 1-1,5 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.