High definition fettsugning

High definition fettsugning

High-Definition Liposculpting, eller High-Definition fettsugning, är en specialiserad kroppsbildande teknik som strävar efter att skapa ett mer definierat och tonat utseende på specifika områden av kroppen. Denna avancerade teknik innebär att man tar bort överskottsfett från riktade områden genom liposuction, samtidigt som man ristar linjer och konturer i de underliggande musklerna för att leverera ett mer skulpterat utseende. Vår plastikkirurg Thomas Jonsson är Grand Master i Total Definer och den första i Scandinavien som började med detta koncept.

Denna banbrytande teknik introducerades av Dr. Alfredo Hoyos, en framstående plastikkirurg baserad i Colombia. Metoden har sedan dess fått fotfäste bland individer som söker ett mer atletiskt eller tonat utseende. Dr. Hoyos' kurser är högt eftertraktade, vilket kräver omfattande studier och övning för att bemästra konsten att skulptera kroppen. Dessutom är en skarp konstnärlig blick och djup förståelse för mänsklig anatomi avgörande. Tekniken kräver också specialutrustning för att uppnå optimala resultat.

Under ingreppet görs små snitt på diskreta platser. En VASER-kannyla införs sedan genom dessa snitt för att emulgera fettet med hjälp av ultraljudsteknik. Därefter använder kirurgen en annan sugkannyla för att extrahera fett och rista linjer och konturer över de underliggande musklerna, vilket förbättrar definitionen.

High-Definition Liposculpting är mångsidig, tillämplig på olika kroppsdelar inklusive buken, bröstet, armarna, ryggen och benen. Den kopplas ofta samman med andra kroppsbildande tekniker som fettransplantation för muskelförstärkning eller hudåtstramningsprocedurer för omfattande resultat. I vissa fall kallas det för HD3- eller HD4-liposuction. Denna teknik gör det möjligt för patienter att uppnå en nivå av definition som tidigare varit ouppnåelig. För fall med överskottshud kan den kombineras med mer invasiva ingrepp som bukplastik eller bröstförstoring och lyft. En nyligen utveckling i denna teknik gör det möjligt att skapa en mycket smal midja, ofta hänvisad till som X-midjan eller Barbie-midjan, vilket kräver ytterligare specialiserade tekniker.

Det är dock viktigt att komma ihåg att High-Definition Liposculpting inte passar för alla. Idealiska kandidater är de som är i god allmän hälsa och har realistiska förväntningar på resultatet av ingreppet. Att välja en erfaren plastikkirurg som specialiserat sig på denna teknik är avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat. Bara för att en plastikkirurg marknadsför sin liposuction som "HD" betyder inte nödvändigtvis att det uppfyller standarderna som undervisas i Total Definer-kurserna. Ett betydande övervägande är vikten av eftervård. För att uppnå utmärkta resultat krävs regelbunden massage av vävnaden, strikt näringsdisciplin och ett rigoröst träningsregime. Följs dessa rutiner kan ett bra resultat förvandlas till ett utmärkt resultat. Sammanfattningsvis kan High-Definition Liposculpting vara ett kraftfullt verktyg för att uppnå ett mer tonat och definierat utseende på specifika områden av kroppen. Med lämplig patienturval och en erfaren kirurg kan individer uppnå naturliga förbättringar av deras övergripande fysik.

High definition lipo, Total Definer

Pris: ---. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

Ett VHDL fettsugning tar ca 1-5 timmar beroende på område som ska behandlas. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men

du kommer att få god smärtlindring. Vid omfattande ingrepp så kan du behöva stanna 1 natt på kliniken. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar

dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida

hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.