Rumpförstoring

Rumpförstoring

Rumpförstoring handlar om att hjälpa dig bli nöjdare med din kropp och dig själv. För att uppnå detta krävs kunskap och estetisk skicklighet hos en specialist i plastikkirurgi, som kan hjälpa dig att göra rätt förändringar för att du ska få den kroppsform som bäst passar dina behov och önskemål. Beroende på vilka förändringar du önskar och din tillgängliga mängd kroppsfett, kan en fettransplantation användas ensamt eller tillsammans med rumpimplantat (glutealimplantat). Hos tunnare patienter kan rumpimplantat vara det enda alternativet för en förbättring då fettreserverna kan vara för små.

Rumpan du föddes med kanske inte har den muskulatur eller kurvorna du önskar dig. Det kan vara svårt att förbättra specifika områden med enbart träning. Det finns två alternativ för att öka volymen och formen över stussen: fettransplantation och rumpimplantat. Vid en fettransplantation använder man kroppsfett som man tar från ett område och injicerar det igen över stussens muskler. Detta ingrepp kallas ofta Brazilian butt lift. Vid stor viktnedgång kan man ha nytta av ett rumplyft vilket är en annan sorts ingrepp som du kan läsa om här.

Pris: från 69 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.
  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.
  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet. Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.
  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål. Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.
  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.
  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder. För dig som genomgått operation hos Molding under 2020 är du alltid berättigad till 10% rabatt på alla framtida hudvårdsbehandlingar, filler och botox samt på vår hudvårdsserie.