Bröstförminskning

Bröstförminskning

Bröstförminskning - en trygg och effektiv lösning för välbefinnande och utseende

Bröstförminskning, även kallat bröstreduktion, är en kirurgisk metod som syftar till att minska storleken och vikten av brösten. Behandlingen utförs vanligtvis på kvinnor som upplever obehag eller smärta på grund av storleken på sina bröst, samt de som vill förbättra sitt utseende.

Under ingreppet gör kirurgen snitt i bröstvävnaden och tar bort överflödigt fett, körtelvävnad och hud. Vårtgården och bröstvårtan kan också ompositioneras för att uppnå ett mer naturligt utseende. Det återstående bröstvävnaden formar och lyfts sedan för att skapa ett mindre, mer proportionerligt bröst.

Bröstförminskningsoperationer utförs under narkos, vilket innebär att du kommer att vara helt sövd under ingreppet. Efter operationen kommer du att övervakas i några timmar för att säkerställa att du återhämtar dig väl från narkosen och ingreppet. När du bedöms vara i gott skick får du gå hem samma dag, vilket gör operationen till ett bekvämt alternativ för många patienter.

Efter operationen behöver patienterna bära en stödjande bh i flera veckor för att minska svullnad och främja läkning. De flesta patienter kan återgå till arbetet inom en till två veckor efter operationen, men bör undvika ansträngande aktivitet i minst fyra veckor.

Komplikationer efter bröstreduktion är generellt sällsynta, och de flesta patienter upplever en smidig återhämtning. De vanligaste komplikationerna är små sårläkningsproblem, vilket oftast är hanterbara och tillfälliga. Dessa kan inkludera rodnad, svullnad eller fördröjd läkning vid snittområdet.

Fördelarna med bröstförminskning inkluderar lindring från rygg-, nack- och axelsmärta orsakad av tunga bröst. Patienterna kan även uppleva förbättrad hållning och ökat självförtroende tack vare sitt nya utseende.

Sammanfattningsvis kan bröstförminskning vara ett effektivt och tryggt sätt för kvinnor att förbättra sin livskvalitet genom att minska obehag orsakat av stora bröst samtidigt som de uppnår en mer proportionerlig kroppsform. Om du överväger detta ingrepp är det viktigt att konsultera en specialist i plastikkirurg som kan hjälpa dig att avgöra om det är rätt för dig. Boka en konsultation idag för att ta reda på mer om hur bröstförminskning kan förändra ditt liv och uppleva fördelarna med en snabb återhämtning.

Pris: från 63 000 kr. Läs mer om våra Priser


Stegen vid operation

Planering

1. Boka operation

Efter att du varit på konsultation och kommit överens om en plan tillsammans med din plastikkirurg kan du boka en tid för operation. Betalningen behöver vara gjord två veckor före ditt ingrepp. Behöver du låna pengar har vi avtal med Medical Finance som hjälper dig med det.

Framförhållning

2. Förberedelser
  • Sluta röka.

  • Sluta med mediciner som kan öka risken för blödning.

  • Avtala med en anhörig eller vän om skjuts och hjälp första dygnet.

  • Handla och laga gärna mat för en vecka inför operationen.

  • Före operationen skall du duscha och tvätta dig med Descutan-tvål.

  • Ha rena, lösa, bekväma kläder, helst med blixtlås och skor som är lätta att ta på.

  • Lämna smycken och eventuella piercingar hemma.

  • Fasta från midnatt före din operation.

På plats

3. Operationsdagen

En bröstförminskning tar ca 1,5 timme. Du vaknar omedelbart efter operationen och får sedan ligga kvar på vår uppvaksavdelning och piggna till under 2-4 timmar. Omedelbart efter operationen kan du ha lite smärta men du kommer att få god smärtlindring. Om det skulle hända något det första dygnet när du kommit hem som oroar dig kontaktar du din kirurg.

Utvärdera

4. Uppföljning

Efter din operation kommer du på en tidig sårkontroll efter ca 12-14 dagar. Om allt är bra så träffar du din kirurg efter 6 månader för att göra en värdering av resultatet och höra hur allt har gått för dig. Vid detta tillfälle tas också dina efterbilder.